Automaattivaihteiston öljynvaihto

Nykyaikaiset automaattivaihteistot ovat monimutkaisia laitteita, joiden pitää toimia äärimmäisen kuorman, kuumuuden, paineen ja kitkan rasittamina. Normaalissa käytössä automaattivaihteisto tuottaa ajan kuluessa miljoonia pienen pieniä hankaavia metallipartikkeleita, jotka kulkeutuvat vaihteiston läpi öljyn mukana. Jos automaattivaihteistoa ei säännöllisesti huolleta, tämän seurauksena aiheutuu kulumia, jotka voivat johtaa osien rikkoutumiseen, ylikuumenemiseen tai täydelliseen hajoamiseen


Jos automaattivaihteisto oikuttelee, voi öljynvaihtohuolto uudella menetelmällä tuoda pikaisen avun. Automaattivaihteiston öljynvaihdon voi tehdä monella tavalla. Tutkimusten mukaan noin 40% vanhasta öljystä jää järjestelmään, kun automaattivaihteiston öljyt vaihdetaan ns. perinteisin menetelmin eli valuttamalla ja täyttämällä.


bg-oljynvaihto


Huollata automaattivaihteistosi valtuutetussa BG-huoltopisteessä

Automaattivaihteiston toiminta varmistetaan parhaiten öljynvaihtohuollolla, jossa vaihteisto puhdistetaan ja öljyt vaihdetaan muista tavoista poiketen sataprosenttisesti. Kun automaattihuolto tehdään BG PXT öljynvaihtolaitteella, ei vanhoista öljyistä jää rippeitä häiritsemään vaihteiston toimintaa. Huoltopalvelussa ylimääräistä öljyä ei käytetä järjestelmän huuhtelun. BG PXT vaihtaa vaihteistosta kaiken öljyn. Laite on erittäin helppokäyttöinen ja sen avulla vanha likaantunut öljy vaihdetaan nopeasti ja siististi uuteen. Huollon jälkeen uuden öljyn sekaan lisätään laitteen avulla automaattivaihteiston öljyn-tehostaja-ainetta, joka pidentää öljyn käyttöikää ja suojaa vaihteistoa pidempään. Säännöllisillä öljynvaihtohuolloilla voidaan ennaltaehkäistä valtaosa mahdollisista automaattivaihteiston vioista.

Jos vaihteiston toiminta mietityttää, tai öljynvaihdon tarpeellisuudesta ei ole varmuutta, voidaan BG-laitteella myös helposti tarkistaa öljyjen kunto ennen huoltoa. BG-menetelmä sopii perinteisille automaattivaihteistoille, portaattomille vaihteistoille ja kaksoiskytkinvaihteistoille.Öljynvaihdon toimenpiteet

Öljynvaihto alkaa automaatin venttiilien runkojen, momentinmuuntimen, öljykaukalon, kytkinpakan ja suodattimen verkon puhdistamisella huoltokemikaalilla. Puhdistamme myös vaihteiston ulkoiset komponentit, kuten öljylinjat ja jäähdyttimen.

Kun vaihteisto on puhdistettu, BG laite poistaa kaiken vanhan öljyn, sekä puhdistusaineen ja lisää uutta ATF-öljyä tarkalleen oikean määrän. Huollon jälkeen uuden öljyn sekaan lisätään kemikaalia, joka pitää tiivisteet elastisina ja estää tehokkaasti vaihteistoöljyn hapettumista.

Huollossa ei käytetä öljyä järjestelmän huuhteluun, eli arvokasta öljyä ei kulu yhtään yli järjestelmän tilavuuden. Yleensä 6-12 litraa automaattivaihteistoöljyä riittää huollon suorittamiseen. BG-menetelmällä tehty öljynvaihtohuolto ei myöskään ole ristiriidassa autonvalmistajien huolto-ohjeiden, tai takuuehtojen kanssa. Huolto on kannattava sijoitus automaattivaihteiston kunnossa pysymiseen.

Maailmalla, esim. Yhdysvalloissa, menetelmä on yleisin tapa tehdä öljynvaihto. Suomessa BG-menetelmää käyttää vasta muutama korjaamo